De week van het Geld

De Week van het Geld

Sparen of niet? ... Dat is de vraag die velen onder ons zich stellen. Het is dan ook het centrale thema van de tweede editie van de Week van de Geld die Wikifin.be organiseert met de steun van vele partners en dit van 27 maart tem 2 april 2017. Doel van het initiatief is om een ​​breed debat over geldzaken te initiëren en de schijnwerpers te richten op financiële educatie. De hele week zullen diverse activiteiten worden georganiseerd in België, zowel voor het onderwijs als voor het grote publiek.

Euronext werkt samen met de Week van het Geld en biedt, net als vorig jaar, bij de officiële start van de week, haar lokalen aan tijdens een bel ceremonie  die wordt bijgewoond door tal van ministers. De 'bel' zal worden gevolgd door de bekendmaking van de resultaten van een groot onderzoek naar de spaarcultuur van de Belgen: "Sparen ... of niet?". Waarom spaart de Belg zo veel? Wat beïnvloedt hun gedrag?

Daarna zullen de belangrijkste actoren van de financiële educatie in België in debat gaan over de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd en over de rol van financiële educatie in de samenleving van morgen. De ministers Kris Peeters, Johan Van Overtveldt en Marie-Martine Schyns zullen aan deze discussies deelnemen.

Jij ook, geef ons uw mening met het trefwoord #dwvhg17
Voor verdere informatie kunt u terecht op www.deweekvanhetgeld.be

Brussels bell
Foto's

De Week van het Geld

HE Koning Mathilde bezocht Euronext

HE Koningin Mathilde opende de conferentie betreffende de Week van het Geld, die plaats vond bij Euronext Brussel. Vincent Van Dessel, Chairman en CEO van Euronext Brussel en Johan Van Overtveldt, Minister van Financiën verwelkomden de koningin samen met de Directie van het FSMA.