Nieuwe beleggingsopportuniteiten in biotechnologie: introductie van opties op het aandeel Galapagos

Op 30 april krijgt Galapagos, een Belgisch biotechnologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van  geneesmiddelen voor onder andere de behandeling van botontkalking, reuma en andere ontstekingsziekten, een optienotering op de derivatenmark van Euronext Brussel. Via deze optienotering breidt NYSE Liffe de beleggingsmogelijkheden in de biosector voor particuliere belegger verder uit.

Ter gelegenheid van de lancering luidde Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, de bel voor de opening van de Europese markten van NYSE Euronext. Klik hier voor de video van de openingsbel.

De kenmerken van deze nieuwe optieklasse, met als handelssymbool GLS, zijn gestandaardiseerd en geniet van de bescherming tegen tegenpartijrisico en garantie van de goede afloop van de transactie door centrale “clearing” via LCH.Clearnet SA.

De nieuwe optieklasse op het aandeel Galapagos wordt ondersteund door het succesvolle liquiditeitsschema van NYSE Liffe dat voorziet in volle schermen met bied-en laatkoersen gedurende de hele handelsdag. Klik hier voor een lijst van alle optieklasses op Belgische aandelen en de market makers die deze ondersteunen. 

Wilt u meer weten over de talrijke beleggingsmogelijkheden die opties bieden? Dan kunt u gratis onze brochures downloaden: “Opties in vogelvlucht” en “Strategieën met opties”.

U ontdekt er al gauw dat opties een interessant beleggingsinstrument kunnen zijn zowel voor de defensieve belegger om zijn portefeuille te beschermen, als voor de wat dynamischere belegger die wil inspelen op toekomstige koersbewegingen.